Една от най-известните и престижни авиокомпании - австралийската Qantas, предлага нов

...
Една от най-известните и престижни авиокомпании - австралийската Qantas, предлага нов
Коментари Харесай

Авиокомпания пусна полет до никъде,с който ще се наблюдава Суперлуната от над 12 км над Земята

Една от най-известните и влиятелни самолетни компании - австралийската  " Qantas ", предлага нов " полет до на никое място ", който ще даде на жадните за пътешестване австралийци опцията да се насладят на майската суперлуна и на цялостно лунно затъмнение от височина над 12 километра.

Ако сте се надявали да се снабдите с билети, ще бъдете разочаровани - самолетната компания се похвали, че са били разпродадени за " рекордно време ", по-точно за 2,5 минути.

Цените на билетите варираха от 386 щатски $ за икономична класа до 1160 $ за бизнес класа.

Полетът ще се реализира на 26 май и дава обещание невероятна панорама към Луната. От самолетната компания показаха, че си сътрудничат с астронома доктор Ванеса Мос при правенето на най-подходящия полетен маршрут над Тихия океан.

Д-р Ванеса Мос ще бъде на борда на самолета, с цел да осведоми пасажерите за обстоятелствата към суперлуна та и затъмнението.

По информация на НАСА, на 26 май Луната ще бъде в най-близка орбита до Земята, когато ще се вижда най-ярко. В някои елементи на света Луната ще придобие червеникав нюанс, предаван от слънчевата светлина, която се филтрира през земната атмосфера.

Според американската галактическа организация е " мъчно " да се предскаже по какъв начин и какъв брой алена ще наподобява Луната, тъй като тя може да бъде повлияна и от концентрацията на разнообразни частици в атмосферата.

Пълното лунно затъмнение тази година ще може да се види единствено от територията на Австралия , Нова Зеландия, някои тихоокеански територии и западното крайбрежие на Съединени американски щати.

За полета, който ще продължи три часа, е определен " Boеing 787 Dreamliner ", защото има най-подходящите прозорци за наблюдаване на Луната.

Пътниците ще би трябвало да носят маски и да съблюдават предписаните условия за отдалеченост поради защитните ограничения по време на пандемията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР